Kurs klasyfikatora grzybów świeżych


Informujemy, iż prowadzony jest nabór kandydatów na kurs klasyfikatora grzybów świeżych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 17 maja 2011r. w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U z 2011r. Nr 115 poz. 672).

 
Kurs odbędzie się  w terminie: od  23  do  25  maja  2019r.


Organizator i miejsce kursu:
Motel Montana
Arleta Gray
64-200 Karpicko ul. Wczasowa 73
NIP 9231128845
Nr konta: Santander  57 1090 1607 0000 0001 4166 1584.
nr tel: 602 274 822 lub 68  347 15 02
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


Wymagane wykształcenie:  co najmniej gimnazjum (dawne podstawowe)

Czas trwania kursu: 3 dni

Zgłoszenia  i  informacje dot. kursu tel.:  (61) 854 48 46 lub (61) 854 48 13  /  e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 
(w zgłoszeniu należy podać imię i nazwisko kandydata, adres do korespondencji, numer telefonu, adres e-mail – formularz zgłoszeniowy do podbania TUTAJ)

 

 

   Grzyboznawcy Wojewódzkiej  Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Poznaniu

Libelta 36, piętro I, pok.113

Wielkopolski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny informuje, iż w związku z zakończeniem sezonu grzybowego z dniem 28.10.2018r., zawieszone zostają dyżury Grzyboznawców w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Poznaniu.

 

 

 

Grzyby zbieranie ulotka

 

 

 

Informacje na temat grzybów

Informacje na temat grzybów

Warunki obrotu grzybami świeżymi i suszonymi

Warunki obrotu grzybami świeżymi i suszonymi

Wykaz grzybów dopuszczonych do obrotu

Wykaz grzybów dopuszczonych do obrotu

Kurs grzyboznawczy

Kurs grzyboznawczy

Zbiór przydatnych informacji na temat grzybów

Zbiór przydatnych informacji na temat grzybów